Övrigt

Att skriva på runmaro.ifokus.se

2006-09-09 19:10 #0 av: Christina

Så här lätt är det att börja skriva på Runmarö iFokus! Här finns en beskrivning av sajtens funktioner. Läs igenom och lär dig hitta på sajten.

Läs mig!

Som ny medlem på iFokus kan det ta en stund att lära sig alla funktioner och finesser. Här ska jag gå igenom några av dem. Förhoppningsvis kan det vara till hjälp när du ska komma igång.

 

Vänstra delen av skärmen

Forum, artiklar, inkorgUpptill till vänster finns det tre flikar. Forum, Artiklar och Inkorg.

Forum
Forum är den förvalda fliken när du loggar in eller besöker sajten som gäst. Det är i forumet merparten av alla diskussioner försiggår. Det är även förvalt att en översikt av de senaste diskussionerna ska visas. Du ser dem under rubriken "senaste inläggen". Nedanför senaste inläggen finns forumets olika diskussionsgrupper. Du öppnar och stänger grupper genom att klicka på plus- eller minustecknen vid sidan av gruppnamnen.

Vill du se fler inlägg än de som visas när du klickar på plustecknet vid en grupp, klickar du på texten "Visa fler inlägg" under inläggen, eller på "Visa alla" till höger om grupprubriken.

Skriv, sök, bokmärkenOvanför inläggen finns det tre knappar: Skriv, Sök och Bokmärken. Om du inte är inloggad är bokmärkesknappen inaktiverad (grå). Skrivknappen klickar du på om du vill skriva ett nytt inlägg. Sökknappen klickar du på om du vill söka bland foruminlägg, artiklar eller medlemmars dagböcker. Intressanta foruminlägg kan du bokmärka (med knapp ovanför själva inlägget). Bokmärkta inlägg ser du om du klickar på bokmärkesknappen.

Artiklar
Under fliken artiklar hittar du alla artiklar på sajten. Den här instruktionen är en artikel som du kan hitta där. Artiklar är ofta lite längre texter än foruminlägg och kan innehålla bilder i texten. I foruminlägg är eventuella bilder bifogade i stället.

Även artiklar kan vara indelade i grupper på samma sätt som diskussioner i forumet.

Inkorg
Som inloggad medlem har du tillgång till en inkorg som påminner om ett e-postprogram. Där ser du meddelanden från andra medlemmar och har möjlighet att skicka egna meddelanden.

I inkorgen finns det två grupper: Inkorg och Skickat. I inkorgen ligger inkomna meddelanden och i skickat finns de meddelanden du har skickat till andra.

Byt fokus
Byt FokusLängst ner till vänster finns det en rullgardinsmeny. I den kan du se alla sajter som finns i fokusnätverket. Välj den sajt du vill besöka och klicka på knappen "byt fokus".
 

Mittendelen av skärmen

Hem, min sida, medlemmar, om sajten, logga in/utUpptill i mitten finns det fem flikar. Hem, Min sida, Medlemmar, Om sajten och Logga in/ut.

Hem
Hem är fliken med det lilla huset på. Om du klickar på den öppnas sajtens förstasida. På förstasidan hittar du bland annat en välkomsttext, artiklar och en aktivitetsruta. I aktivitetsrutan visas de senast inloggade besökarna, nyregistrerade medlemmar och nya dagboksinlägg.


Min sida
Under Min sida hittar du alla dina personliga inställningar. Där beskriver du dig själv, lägger upp bilder som syns i inlägg, byter lösenord och bestämmer utseende på texter, bland annat. Glöm inte att klicka på sparaknappen när du har ändrat något där.

DagbokOm du vill kan du lägga upp en dagbok också. Den ser ut och fungerar ungefär som en webblogg (ofta kallad "blogg").

Medlemmar
Under medlemsfliken ser du vilka medlemmar som är inloggade just nu. Du kan också söka efter medlemmar i alfabetisk ordning.

Om sajten
Ja, om sajten ...

Logga in/ut
Vill du logga in eller registrera dig som medlem kan du göra det här. Är du inloggad och vill logga ut gör du också det här.
 

Högra delen av skärmen

Lägg till favoritsajtInloggade medlemmar kan se sina favoritmedlemmar och favoritsajter i rutan till höger. Favoritmedlemmarna är uppdelade på inloggade och ej inloggade. Listan med favoritsajter fungerar även som snabblänkar till sajterna. Om du vill lägga till en sajt som favorit klickar du på texten "Lägg aktuell sajt till favoriter" när du är inne på sajten.

Är det något mer du undrar? Fråga mig.

Datum för publicering

  • 2006-09-09
Anmäl
2008-07-21 19:33 #1 av: akesan

KLEZMERSVÄNG I SVÄNGEN, ONSDAG KL 19

Nu fortsätter de spontana kulturyttringarna på ön. På Svängen(s café )10 min promenad upp på ön från Styrsviks brygga (efter båt 5 min från Stavsnäs), i övermorgon onsd 23-7. Masa som har caféet hjälpte oss supermkt med sista minuten praktiska arr vid konserten igår. Jag vill återgälda en liten del genom att sprida info om nedanstående arr, nu på onsdag. Många från ön kommer säkert, men en toppengrej även för andra, så vi har även informerat flera andra webbredaktörer. Välkommen!

Hälsningar

Åke S(andberg)
Söderby/Hötterkroken

ake.sandberg@gmail.com 

----------------------------------------------------------------

Klezmersväng i Svängen

Runmarö, onsdag den 23 juli kl 19

Konstellationen "Spridda skurar"

med Peter (gitarr och sång), Ann (sång), Pelle (gitarr),

Harry (dragspel) och Jojje (fiol)

framträder i Svängen på Runmarö (SL buss 433/4 & W-båt)

Servering: Mackor, espresso, läsk, glass

Svängen: 08 - 571 52 610


--------------------------------------------------------------

PS   Cool

Tack för runmari.ifokus. Vi la ut tipset om konserten med Theresa Andersson, i Hembygdsgården(igår söndag) och vi vet flera som fick info den vägen. Andra läste affischerna - varselet var så kort så många många affischer blev det att vi (sonen Emil mest) satte vi upp,  - ändå har flera hört av sig och varit ledsna för att de missat konserten, som grannar berättat om. Nu ska vi ta ner plakaten sedan de gjort sin tjänst.

Det blev en fantastisk eftermiddag. Vi möttes under föreställningen av många leenden, tummen upp 'en minnesvärd' musikupplevelse' som flera sa. Och av långa applåder från en unik, gungig, supermusikalisk Theresa. Hon var så glad över publiken och att ha fått komma till vår ö. Det kom mer folk än vi vågat hoppas, Hembygdsgården var nästan fullsatt!

Jag tror vi kan hoppas på en fortsättning - många tog kontakt och ville vara med att arrangera något mer sammanhängaden, om ett år kanske. Och Theresa kan troligen komma igen då, för alla som missade gårdagen. 

TACK till Theresa och till alla som gjorde konserten möjlig: Bosse S, Göran W,  ljudteknikern Woods, från Missisippi Pavel, och familjen: Mette, Klara, Emil (affischerna!), Judith och Ove, samt våra företagsvänner: Alicias livs (Johnny och Alex.), Runmarö krog (Jasmine och Daniel), Låttas Bageri och Svängen. Och till flera på ön som engagerade sig i att informera grannar och vänner, Bertil Egerö m fl, inga fler nämnda eller glömda.

Alla ni, och andra, gjorde det möjligt att genomföra konserten, och fylla Hembygdsgården, med bara tre dagars varsel från det att vi hade klart med förutsättningarna och affischer och fygblad kunde utformas och tryckas. Flygbladen kunde vi trycka express med hjälp av Värmdö kommun som subventionerade tryckningen och framför allt xxx som tryckte på övertid, efter kontorets stÄNGNIN. Och webbredaktören på kommunenh, Inger, som gjorde ett blixtjobb och skrev en fin text på varmdo.se liksom Göran Stenstrand på skargardsbryggan.com.

Tänk vad många fantastiska människor man möte och får lära känna när man gör en sån här sak, som gillas av så många. Och säkert har jag glömt flera som jag borde tackat särskilt. Så ett samlat varmt tack ävem till er!

Ett alldeles särskilt tack till MASA i Svängen som dök upp som en räddande ängel på sluttampen: transporterade Theresa med team, ljudet som vi fick låna av krogen, mat och bröd osv - fram och tillbaka över ön, var med och ordnade kvällsmål åt Theresa&Co, och sist framåt 23tiden körde dem åter till Styrsvik och SeaQueen. Tack, tack, tack... Du är fantastisk. Och vad roligt att i det gemensamma snabba jobbet lära känna dig lite mera.

TACK också till Hembygdsföreningens aktiva med lokaluthyrning, städning mm - vilken fin lokal vi fick hyra, det gjorde arrangemanget möjligt. Vi vet att många Runmaröbor, fastboende och fritidsboende, och många medlemmar i Hembygdsföreningen nu gläder sig åt en oförglömlig eftermiddag på ön. Vi hoppas återgälda lånet med något nytt kultur/musikarrangemang framöver.


Åke S. Söderby och Södermalm
Anmäl
2008-07-22 01:50 #2 av: Christina

Ja det var en konsert att minnas - tack för den!

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.