Runmarö aktuellt

Nedbrunnet hus på Runmarö

2009-04-04 11:41 #0 av: emyhama

Hörde på lokalnyheterna (4 april) att ett hus brunnit ner på Runmarö.

Är det någon som vet mer?

Hans-Henrik

Anmäl
2009-04-05 13:21 #1 av: Madd

Det var tydligen ett hus i Uppeby som brann ner. Jag hittade nedanstående text på sajten "Skärgårdsbryggan" (här inkopierad):

Runmarö 4 april 2009 Göran Stenstrand

Eldsvåda på Runmarö

 

I går kväll vid halv 11-tiden fick SOS larm om en brand på Runmarö. Den som ringde såg ett ljussken och hade hört något som lät som en explosion. Runmarö brandvärn var snabbt på plats i Uppeby, hjälp kom även från fastlandet, men inget kunde göras för att hindra huset att brinna ned. Som så ofta ute på öarna är det svårt med vattentillgången. Den här gången fick man dra slang uppåt 600 meter från Uppeby träsk.

En person befann sig sovande i huset, men hann kasta sig ut innan elden tog ordentlig fart.

Anmäl
2009-04-06 22:15 #2 av: emyhama

Det var likadant förra gången det brann här ute.  Det är långt till och tar lång tid att ansluta till nägon vattentäkt. Under denna tid hinner byggnaden brinna ner!

 

Ett förslag vore att en mindre tankvagn stod i beredskap ,med säg 2kbm vatten , alltid reda att inleda bekämpningen.  Under denna inledning hinner man kanske ansluta till större vattentäkt.

 

 

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.