2008-07-22 19:37 #0 av: akesan

Tack, tack, tack till ’volontärer’ vid Theresa Anderssons spelning 20 juli –  hennes fina konsert är’bara en början’ ...

Tackför Christina för  runmarö.ifokus. Vi borde läsa och skriva mer. Bra lokalt ’amatörkomplement’ till skärgårdsregionala skargardsbryggan.com. Men TTT, ting tar tid som Piet Hein skrev. Vi la ut tipset på runmao.ifokus om konserten med Theresa Andersson, i Hembygdsgården (igår söndag) och vi vet flera som fick info den vägen. Andra läste skargaardsbryggan.com (med fin text om kultur på), affischerna - varselet var så kort så många många affischer blev det att vi (sonen Emil mest) satte upp och flygblad delades ut,  - ändå har flera hört av sig och varit ledsna för att de missat konserten, som grannar efteråt berättat om. Och vi hann inte täcka in alla delar av ön. Nu ska vi ta ner plakat  sedan de gjort sin tjänst. Men nya kommer nog upp inom ett år eller så... I mer god tid!

Det blev en fantastisk eftermiddag. Vi möttes under föreställningen av många leenden, tummen upp och i pausen: 'en minnesvärd' musikupplevelse' sa flera. Och Theresa som gav oss en unik, gungig, supermusikalisk spelning fick långa applåder. Hon var så glad över publiken och att ha fått komma till vår ö. Det kom fler än vi vågat hoppas, Hembygdsgården var nästan fullsatt! Så vi vågar nog igen.

Jag tror vi kan hoppas på en fortsättning - många tog kontakt och ville vara med att arrangera något mer sammanhängande, kanske liten  vecka, om ett år ungefär. Och Theresa kan troligen komma igen då, för alla som missade gårdagen. 

TACK till Theresa och till alla som gjorde konserten möjlig:  Bosse S, Göran W,  ljudteknikern Woods, från Missisippi, Pawel, och familjen: Mette (mackor och servering), Klara (läsk och chipsförsäljning), Emil (affischerna!), Masas brorsbarn som poppade popcorn, Judith och Ove (som bl a räddade kontakten med Theresas gäng när min telefon slocknade söndag fm), samt våra företagsvänner: Alicias livs (Johnny och Alex.), Runmarö krog (Jasmine och Daniel), Låttas Bageri och Svängne (Masa). Och till fler på ön som engagerade sig i att informera grannar och vänner, Bertil Egerö m fl, inga fler nämnda, ingen glömd.

Alla ni gjorde det möjligt att genomföra konserten, och fylla Hembygdsgården, med bara tre dagars varsel från det att vi hade klart med förutsättningarna till själva spelningen. Först då kunde affischer och flygblad utformas och tryckas. Flygbladen kunde vi trycka express med hjälp av Värmdö kommunkontors tillmötesgående och: Thomas G. som tryckte efter kontorets stängning – jag tackade varmt per tel och han sa: 'en insats för musiken i Värmdö'. Och webbredaktören på kommunen , Inger, gjorde ett blixtjobb och skrev en fin text på varmdo.se; Göran Stenstrand gjorde sammalunda på skargardsbryggan.com. SvD:s kulturkalander i papperstidningen och DN:s pastan.se publicerade notiser. Alla såg det det unika och kvaliteten i Runmarö-konserten.Tackar.

Tänk vad många fantastiska människor man möter och får lära känna när man gör en sån här sak, som kul och som många tycker om. T ex Bertil E som informerade på sin del av ön och i sina musikaliska nätverk Tack alla som kom och ni alla som gjorde en insats.ingen nämnd (förutom Bertil :-) och ingen glömd.

Ett alldeles särskilt tack till MASA i Svängen (café) som dök upp som en räddande ängel på sluttampen: körde sin lastbil med Theresa & Co, trummor och teknik, ljudanläggningen som vi fick låna av Runmarö Krog, mat och bröd osv - fram och tillbaka över ön, var med och ordnade middag åt Theresa&Co i Hötterkroken, och sist framåt 23tiden körde dem åter till Styrsvik och SeaQueen fvb. Tack, tack, tack... Du är fantastisk. Och vad roligt att i det gemensamma snabba jobbet lära känna dig lite mera. Vi ses onsdag kväll 23 juli i Svängen på Klezmer.

TACK också till Hembygdsföreningens aktiva med lokaluthyrning, städning mm - vilken fin lokal vi fick hyra, det gjorde arrangemanget möjligt. Vi vet att många Runmaröbor, fastboende och fritidsboende, och många medlemmar i Hembygdsföreningen nu gläder sig åt en oförglömlig musikalisk eftermiddag på ön. -- Vi hoppas kunna återgälda lånet med något nytt kultur- och musikarrangemang framöver.

 

Åke Sandberg

Söderby

ake.sandberg@gmail.com