Övrigt

Bygga nytt

2014-09-23 20:46 #0 av: CPW

Hejhej,

Finns det någon därute som kan dela mig sig av erfarenhet av att bygga fritidshus på tomt på Runmarö? Alltifrån bygglov, minireningsverk, borra brunn, transport av material till enklare hjälp med el och snickeri. Mvh Jacqline

Anmäl
2014-09-26 09:53 #1 av: RolandW

Det finn flera som är duktiga på att snickra som bor på ön. Men dom är oftast uppbokade på jobb.

När man ska börja bygga så är det viktigt att höra med grannarna vad dom har att säga först innan man söker bygglov så att ni blir överens, för det är en känslig natur o miljö med sin egen charm på ön.

Värmdö byggnadsnämnd har lite egna regler för reningsverk det går att få dispens med avloppsbiten om det inte går att slamsuga på plats med bil.

Borra brunn och att få vatten är väldigt olika beroende var på ön du är. Det är väldig skillnad på berggrunden så i Söderby är det tätt berg o svårt att få vatten medan i Nore  som är kalkrikt område så kommer det rikligt med vattnet ur hålen.

En som man kan fråga om transporter o som sköter vägarna på ön o som håller reda på det mesta är Åke Bonnevier.  http://runmarovag.se/

Värd i  ..... .fria.ifokus Sol

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.